Gevulde kalkoenfilet in braadzaak

De gevulde kalkoenfilet in braadzak is een heerlijk gerecht dat ontzettend makkelijk klaar te maken is. Door de kalkoen te vullen met appel en abrikoos en vervolgens te kruiden met kaneel, krijg je een heerlijk zoete smaak die perfect combineert met het zachte vlees van de kalkoenfilet. Een echte smaakmaker als je het ons vraagt! 
Personen: 4 | Bereidingstijd: 75 min

Bereiding 

1 Snij de kalkoenfilet overdwars in. Houdt ongeveer drie centimeter tussen de sneden in. 

2 Snij de appel in plakjes zodat deze in de sneden kunnen, vul deze daarna met de gedroogde abrikoos. 

3 Kruid vervolgens de filet met peper, zout en kaneel naar smaak. Doe de kalkoenfilet in de braadzak en sluit deze af. 

4 Leg de braadzak met kalkoenfilet in de voorverwarmde oven (150 graden). Na 60 minuten is de kalkoenfilet helemaal gaar.

Ingrediënten

 1 kilo kalkoenfilet 
250 gram gedroogde abrikoos
1 appel
Peper, zout en kaneel 
braadzak 
ovenschaal
oven 

Jouw kalkoensfilet thuis laten bezorgen? 

Wil jij thuis direct aan de slag met dit recept? Bestel gemakkelijk online via onze webshop of door te bellen naar 038-3313678 en het vlees kan zelfs de zelfde dag of de dag daarna voor je klaar liggen bij ons in de winkel.