Baktips van de slager
- Hoe bereid ik een rollade?
Een rollade maakt u het makkelijkst klaar door deze te bereiden in een heteluchtoven. Zet hierbij de temperatuur op maximaal 150 graden. Hoe zwaarder de rollade, hoe langer de rollade in de oven moet blijven. Door de temperatuur wat lager te houden heeft de rollade minder 'braadschade' en blijft die malser doordat er minder vochtverlies is.
Varkens-, kip, en kalkoenrollade:
- 1kg - 75 minuten
- 1,5 kg - 90 tot 105 minuten
Runderrollade:
- 1kg - 60 minuten voor rose, 75 minuten tot geheel gaar.
- 1,5 kg - 75 minuten voor rose, 90 minuten voor gaar
Wanneer u de rollade in de pan gaard, houd dan de zelfde tijden aan.
- Hoe bereid ik een hele kalkoen?
Breng de kalkoen in ongeveer 1,5 uur op kamertemperatuur. Verwarm de oven ondertussen op 180 graden. Is de over op temperatuur, leg dan de kalkoen in de oven. Verlaag na 30 minuten de temperatuur tot 140 graden. Draai de kalkoen nu om zodat de kalkoen gelijkmatig bruin kleurt en laat hem langzaam verder garen in ongeveer 2 uur. Zorg ervoor dat de kalkoen een kerntemperatuur heeft bereikt van 63 graden. Haal dan de kalkoen uit de oven en laat hem na garen tijdens het rusten. Dit doe je door er alluminiumfolie overheen te plaatsen. Laat hem nog voor ongeveer 30 minuten na-garen.
- Hoe bereid ik een beenham?
De beenham kan je braden in de pan of in de oven. Voor het gemak raden wij de oven aan. Gaar de beenham op 150 graden.
- 1kg - 60 minuten
- 1,25 kg - 75 minuten
- 1,5 kg - 90 minuten
De beenham is heerlijk om te serveren met honingmosterdsaus.
- Hoe bereid ik een varkenshaas?
Wanneer u de varkenshaas in zijn geheel bereidt, bak hem dan rustig in ongeveer 20 minuten rondom gaar. Doe dit op een zacht vuur. Hierdoor blijft het vlees lekker mals.
- Wat is lekker voor bij de pate
De pates zijn heerlijk om te gebruiken op toast of op geroosterd brood. Laat de pate op kamertemperatuur komen. Zo komen de smaken optimaal vrij.